Σάββατο 26 Μαΐου 2018

25ο Διεθνές Συνέδριο για τη Θρόμβωση - Βενετία, Μάιος 2018

Έχω τη χαρά να συμμετέχω στο 25ο Διεθνές Συνέδριο για τη Θρόμβωση, που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Ένωση κατά της Θρόμβωσης, στη Βενετία από 23 έως και 26 Μαΐου του 2018.
Η θρόμβωση (στεφανιαία, εγκεφαλική και φλεβική) αντιστοιχούσε σε δύο από τους τρεις θανάτους το 2010 (Lancet 2012, 380: 2095-128). Επομένως, η πρόληψη και η θεραπεία των θρομβοεμβολικών επεισοδίων είναι ένα βασικό ζήτημα στην ιατρική που περιλαμβάνει όλα τα συστατικά του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. 

Πρόσφατα, μια ισχυρή ώθηση σε αυτόν τον τομέα προήλθε από την εισαγωγή νέων αντιθρομβωτικών παραγόντων των οποίων η χρήση επεκτείνεται με την ανάγκη περισσότερων πληροφοριών από μελέτες πραγματικής ζωής. Έτσι, το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό χώρο για να συγκρίνουμε τις κλινικές εμπειρίες και να μάθουμε νέες προόδους.

Μια επιτροπή προγράμματος, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες, εργάσθηκε για να προετοιμάσει ένα επιστημονικό πρόγραμμα υψηλής ποιότητας που, σίγουρα, καλύπτει όλες τις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολυάριθμων συμμετεχόντων στη συνάντηση.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι το Συνέδριο διεξάγεται σε μία από τις πιο ελκυστικές τοποθεσίες στον κόσμο. Η Βενετία είναι μια μοναδική πόλη, η οποία έχει διατηρήσει τη δομική ακεραιότητά της κατά τη διάρκεια των αιώνων. Από φυσική, καλλιτεχνική και ιστορική άποψη είναι ένας πραγματικός θησαυρός.